Feedek

Egy könyv, egy perc

2012.05.18. 10:30 Flat

Roberto Saviano - Gomorra

Címkék: e-book Kindle Touch tényirodalom

roberto-saviano-gomorra.jpgAz első könyv amit Kindle-ön olvastam. A Gomorra Roberto Saviano híres botránykönyve a cementbe-kokainba ragadt Dél-Olaszországról, ami miatt a Casalesi-klán vérdíjat tűzött ki az író fejére, s emiatt 2006 óta rendőri kísérettel éli a mindennapjait, s gyakorta változtatja lakóhelyét. Az íróról Silvio Berlusconi még miniszterelnökként jelentette ki, hogy káros a könyve, mert rombolja Olaszország imidzsét, rossz hírét kelti az országnak. Egy filozófia szakon végzett újságíró, aki dolgozott a kínai maffia embereivel, betonozott a nápolyi maffiaépítkezéseken, és a könyvébe néha látszólag oda nem illő módon ír az apjáról, féltestvéréről, aki – mivel az anyja román – Romániában nevelkedik. Tényregény, adatokkal, számok halmazával, amit meg-megszakítanak egy filozófus néhol kissé nagyképű, néhol kétségbeesett, helyenként túlromantikus, délolaszos temperametummal megírt, személyes élményei, kétségei, gondolatai. 

Idézet:
"A camorra földjén születtem, egy olyan helyen, ahol a legtöbb gyilkosság történik Európában, ahol a kegyetlenség az üzlet része, ahol nincs értéke annak, amiből nem születik hatalom. Itt mindent az utolsó, döntő ütközet hangulata leng körbe, mindenki állandó harckészültségben él. Bármelyik mozdulat megadásként, bármilyen szükség gyengeségként értelmezhető, ezért mindent úgy kell megragadni, mintha a húst tépnéd le a csontról."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorsolvaso.blog.hu/api/trackback/id/tr544523933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása